Beste films van 2022

Film kijken is heel er leuk, kijken welke verhalen er verteld worden met hele mooie beelden, maar weet u nou niet welke film u wilt bekijken die u ook aanspreekt, dan zit u juist. In deze tekst gaan wij het hebben over de beste films die uit 2022 komen.

Black Adam

Black Adam is een Amerikaanse superhelden film uit 2022. De hoofdrolspeler wordt gespeeld door Dwayne Johnson die goed past bij de hoofdrol speler. De film werd geïnspireerd door een oude film van DC genaamd Shazam. De film begint in 2600 voor christus met een tirannieke koning genaamd Ahk-Ton van het land Kahndaq. Om nog meer macht te krijgen heeft hij de Kroon van Sabbac gemaakt om nog meer magische krachten te krijgen. Na dat hij een opstand wou beginnen heeft een slaaf de krachten van Shazam gekregen door de Raad van Magiërs van Kahndaq. de krachten van Shazam zijn de krachten van de Griekse Goden. Deze krachten zijn de wijsheid van Solomon, de kracht van Hercules, de weerstand van Atlas, de macht van Zeus, de moed van Achilles en de snelheid van Mercury. Hierdoor werd deze slaaf uiteindelijk de nieuwe moedige kampioen van Kahndaq en heeft hij een eind gemaakt aan de regering van Ahk-Ton. In de huidige tijd wordt Kahndaq onderdrukt door de Intergang, een groep huurlingen die wapens gebruiken die de macht in het land hebben overgenomen. Om de Intergang te verslaan moet er een zoektocht gemaakt worden om de Kroon van Sabbac weer te vinden en de krachten te gebruiken om ze te verslaan. Deze zoektoch werd gestart door een groep mensen die in het verzet zaten tegen de Intergang. Na dat de groep aangevallen werden door de Intergang had Adrianna, een lid van de groep geen keus en moest zij een tekst lezen waardoor Teth-Adam weer wakker werd van zijn eeuwige slaap om de Intergang huurlingen te verslaan. Teth-Adam was een machtige krijger die door zijn slechte daden gevangen zat met een diepe slaap. Zij dacht dat dit geen probleem zou zijn omdat er gedacht werd dat hij Kahndaq's kampioen was. Omdat Adam heel gevaarlijk is heeft al meteen Amerika hem gemarkeerd als een gevaar en heeft de Justice Society ingeschakeld. Dit zijn een organisatie die voor catastrofale momenten alle superhelden bij een kan halen. In dit geval was het om Adam te stoppen met zijn bloedbad en om uit te leggen aan Adrianna dat Adam geen held was maar een gevangen gek die nooit bevrijd moest worden. Toch gaan dingen niet zoals het vewacht is. De film heeft 3 van de 5 sterren en heeft gemixte meningen naar de film toe.

Top Gun: Maverick

Deze film is een Amerikaanse actie drama film dat een remake is van de vorige Top Gun film die in 1986 is uitgekomen. De hoofdrolspeler wordt gespeelt door Tom Cruise als een marine vlieger. Het duurde 12 jaar om de film te maken en koste 170 miljoen dollar. De reden dat de film lang duurde om klaar te maken is omdat er veel pauzes kwamen met het maken van de film, bijvoorbeeld het Corona pandemie. De film begin 30 jaar na de originele film Top Gun. Pete Mitchel de hoofdrolpersoon is een test piloot in de Amerikaanse marine die al snel door ranken heen ging, maar vaak luistert hij niet naar de regels. De reden dat hij nog steeds mag vliegen is omdat zijn vriend en oud luchtvijand Tom Kazansky hem steeds verdedigd, hij werd gepromoveerd tot een commandant in een marine schip en kan daarom bevelen geven en beslissingen maken. In de marine is er een project gestart om betere hypersonische gevechtsvliegtuigen te maken en implementeren en hiervoor was Pete ''Maverick'' Mitchel een grote fan van maar niet Admiraal Chester ''Hammer'' Cain. Hij wil liever dat er geïnvesteerd wordt in meer drones om uiteindelijk het niet nodig te hebben om piloten te hebben, en dit wil de Maverick ten alle kosten tegen in gaan. Hij wou bewijzen dat het vliegtuig snel en super handig is om te gebruiken, maar dit is mislukt na dat hij niet goed om ging met het vliegtuig met de testvlucht. Hierdoor moest zijn vriend de Maverick weer redden om niet ontslagen te worden als een marinepiloot. Ondertussen heeft de marine een belangrijke taak aan de Maverick toegediend, waarin de Maverick de nieuwe piloten moeten klaarstomen en trainen om zij beter te laten vliegen en hun elite piloten te maken. Om het de respect van zijn studenten te winnen heeft hij ze allemaal verslagen in een luchtgevecht en begint daarom de training. Helaas na dat zijn vriend komt te overleiden werd hij uiteindelijk toch ontslagen omdat zijn vriend de Maverick niet meer kan verdedigen en de Admiraal hem niet mocht. Toch is hij de lucht in gegaan met een vliegtuig zonder toestemming en heeft belooft dat hij de missie kan laten slagen. Hiervoor werd hij voor deze missie toch de teamleider gemaakt. Daarnaast kwamen ook een paar van zijn studenten om mee te helpen. Het is een top film voor dramaliefhebber die ook een beetje van spanning houden, een top film voor iedereen.

Against the Ice

Against the Ice is een historische overlevingsfilm  dat gebaseerd is op een echt verhaal. De film begint in 1909 met de Deense ontdekker Kapitein Ejnar Mikkelsen, hij heeft een expeditie gepland naar Shannon Eiland te gaan met een paar andere leden. Zijn doel was om Denemarken beter op kaart te leggen en ook om een andere Deense ontdekker op te sporen en terug te halen. Dit komt omdat vroeger er geen satellieten bestonden en dus kaarten handmatig werden gemaakt en belangrijk waren. Ze hebben uiteindelijk het eiland gevonden waar zij vast komen te zitten door de forse ijs en sneeuw. Toch is er goed nieuws, want ze hebben de dode Deense ontdekker gevonden met ook de kaarten waarmee hij bezig was. Na een hele lange tijd overleven in de diepe koude winter konden zij alleen maar wachten op de reddingsteam omdat ze niks anders konden doen en moesten daarvoor in het koude landschap overleven. Dit hebben zij gedaan doormiddel van het bouwen van een kamp en moesten jagen op beren, ook moesten zij hun eigen husky honden opeten omdat ze anders komen te verhongeren. Dit konden ze moeilijk volhouden en was het bijna niet te overleven, tot dat er hoop kwam. De reddingsploegen waren dichtbij en hebben de ontdekkers gevonden. Tijdens de redding begonnen Ejnar te hallucineren en dacht dat tijdens de hallucinatie hij zijn vrouw naast hem zat en dat zijn grootvader naar hem toe kwam. Hierdoor vermoorden hij bijna zijn grootvader dat eigenlijk een van de reddingsploegen zijn om hun uit het eiland te halen. Uiteindelijk werden zij gered uit het eiland met de documenten en wouden ze dit niet meer doen. De personeelsleden bleven nog vrienden met elkaar en zullen de doden niet vergeten.

Tot slot

Dit zijn de meest bekende films van 2022 en zullen nog vaak gekeken door menen. Dit komt omdat de films heel erg leuk te kijken zijn met de mooie verhalen die zij vertellen en met de prachtige beelden die de producers hebben gemaakt. Er zijn natuurlijk naast de benoemde films nog veel meer andere films met andere genres die ook nog te ontdekken zijn.