Wat zijn de leukste sitcoms allertijden?

Al jarenlang genieten tallozen mensen wereldwijd van sitcoms. Sitcoms staat voor ‘situation comedy’ iets wat veel mensen niet weten. Het is een van de beste genres om te kijken wanneer je gewoon een beetje wilt ontspannen en genieten. Vandaar dat het ook al jarenlang zo populair is. Er zijn in de loop der jaren heel veel verschillende series gemaakt. Sommige waren succesvoller dan andere. Hier kun je lezen wat de 10 beste sitcoms zijn ooit gemaakt!

Tussen de top 10 zitten veel verschillen qua stijl en humor. Maar ze hebben allemaal een vaste groep personages die grappige avonturen beleven. Deze formule blijkt ijzersterk te zijn, en zorgt al jarenlang voor veel vermaak bij mensen wereldwijd.

‘The Fresh Prince of Bel Air’

Met deze serie is Will Smith doorgebroken. Dat wil zeggen, als acteur. Wat veel mensen niet weten is dat Will oorspronkelijk doorbrak als rapper. Hierna kreeg hij een rol in deze serie. Uiteindelijk is Will Smith veel succesvoller gebleken als acteur. Hij heeft in talloze kaskrakers gespeeld, en uiteindelijk zelfs een Oscar binnen weten te slepen. Jammer genoeg liep dit nogal uit de hand. Een incident wat wij ons allemaal nog goed kunnen herinneren.

Maar waar ging ‘The Fresh Prince of Bel Air’ over? Het draait allemaal om Will Smith, hij speelt zichzelf in deze serie (min of meer). Hij komt uit het getto en moet deze verlaten nadat hij een conflict heeft gehad. Hij komt in Bel Air terecht bij familie. Bel Air is een extreem chique wijk in Los Angeles. De familie waar hij terecht komt is heel erg rijk. Zijn oom is bijvoorbeeld een rechter. Dit zorgt voor een heleboel conflicten, aangezien het uitbundige karakter en gedrag van Will Smith nogal botst met zijn stijve en nette nieuwe familie.

Buiten Uncle Phil bestaat de familie uit een tante, en drie kinderen. Er woont ook een butler. Vooral de zoon uit het gezin is erg grappig. Deze jongen is namelijk extreem serieus, en erg ambitieus. Hij wil koste wat het kost op een goede universiteit terecht komen. Will Smith neem het leven niet zo serieus. Dit leidt regelmatig tot hilarische clashes. De droge Britse humor van de butler is ook genieten geblazen. Wanneer het hoofd van het gezin, Uncle Phil, weer eens ontploft omdat Will Smith wat gedaan heeft, dan kan je ook keihard lachen. De domme verwende dochter genaamd Hilary is ook erg amusant.

‘The Office’

Deze serie speelt zich af op een kantoor. De oorspronkelijke Engelse versie was al grappig, maar de Amerikaanse is zelfs nog beter. De serie is op een aparte manier gefilmd, het maakt namelijk gebruik van de ‘mockumentary’ stijl. Dat betekent dat het erop lijkt alsof de comedy serie een documentaire is. De serie draait vooral om de baas van het kantoor, de eigenwijze en knettergekke Michael Scott. Zijn arrogante en vervelende assistent is ook erg amusant. Verder gaat het veel over de liefdesrelatie tussen Jim en Pam. Deze serie wordt gekenmerkt door de absurdistische humor.  

‘Seinfeld’

Deze serie draait om Jerry Seinfeld, zijn beste vriend, zijn buurman en zijn ex-vriendin. Zowel de acteur zelf als het personage dat hij speelt heten Jerry Seinfeld. De show is ook deels gebaseerd op zijn eigen leven. Veel dingen zijn echter ook puur fictie. De serie gaat vaak over triviale zaken, die op een humoristische manier worden benaderd. Het grappigste personage is toch wel Kramer, de knettergekke buurman. Deze neurotische en vergeetachtige idioot zorgt voor talloze komische situaties. 

‘The Simpsons’

‘The Simpsons’ is een unieke comedyserie. Het is namelijk een animatieserie. Het was tot deze serie erg ongebruikelijk om een komische animatieserie voor volwassenen te maken. Hierna werd dit een beproefde formule. Denk bijvoorbeeld aan ‘Family Guy’ of ‘South Park’. Deze serie was dus echt een enorme trendsetter. De hoofdpersoon is de domme Homer Simpson. Zijn familie komt ook uitvoerig in beeld. Marge Simpson is de moeder van het gezin. De drie kinderen zijn Bart, Lisa en Maggie. De demente opa komt ook regelmatig in beeld. Homer Simpson is een echt ‘bluecollar’ figuur. Hij houdt van een biertje, niet van zijn saaie werk, en hij is ook blij te maken met een lekkere steak. Hij werkt in een kernreactor. De baas van dit bedrijf, Mr Burns, is ongelofelijk ‘creepy’. Hij geeft alleen maar om geld en niet om het welzijn van zijn personeel of dat van de stad. Zoon Bart is een echte deugniet die constant allerlei streken uithaalt. Lisa is daarentegen heel erg slim, ze is een ‘nerd’, en ze wil graag een saxofoonspeler worden. In de stad wonen ook allerlei briljante personages die voor veel lol zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de Indiase baas van de supermarkt. Ook de alcoholistische vriend van Homer, Barney is extreem grappig. De lelijke en altijd chagrijnige barman Moe, zorgt ook altijd voor leuke momenten.  

‘South Park’

Een andere animatie serie die erg grappig is, is South Park. Dit is werkelijk een uniek televisieprogramma, in alle opzichten. Het draait om 4 jongentjes die in het saaie dorpje South Park wonen, de jongentjes zijn echter allesbehalve saai. Ze halen de gekste dingen uit en ze zeggen de grofste dingen. Het is een erg grof programma, maar omdat het allemaal door 4 jochies gezegd wordt, geeft dit een extreem grappige dimensie. Cartman, een van de jongentjes, is compleet gestoord. In een van de afleveringen doet een oudere jongen schaamhaar in zijn eten. Waarna Cartman hem eten serveert waar de stoffelijke resten van zijn ouders in zitten.

Er worden ook voortdurend beroemdheden op de hak genomen. Al Gore is bijvoorbeeld vaak het slachtoffer van grappen, maar ook artiesten zoals Jennifer Lopez of politici als Donald Trump worden aangepakt. Een ander personage die altijd voor een glimlach op je gezicht zorgt is de chef-kok van de school genaamd ‘Chef’. Hij verzorgt het eten van de kinderen, tegelijkertijd gaan zij ook altijd op bezoek bij hem voor allerlei advies wat ze niet aan hun ouders willen vragen. Chef wordt hier knettergek van. Meestal geeft hij de adviezen in de vorm van een liedje, dit klinkt altijd goed aangezien de stem van Chef gedaan wordt door Isaac Hayes.